نمایه استنادی منابع نوظهور (ESCI)

بروز شده:  1395/02/27 14:50

پایگاه تامسون رویترز یا ISI در سال ۲۰۱۵ میلادی نمایه جدیدی را با عنوان Emerging Science Siteation Index معرفی کرده است و نشریاتی را که در این نظام نمایه شوند چکیده مقالات آنها در پایگاه web of science نمایه شده و در آینده ضریب تاثیر هم دریافت می کند.

نمایه استنادی منابع نوظهور (ESCI) یا Emerging Sources Citation Index به عنوان یک نمایه جدید در پایگاه ISI-Web of Science Core Collection شامل بیش از ۲۵۰۰ مجله از سراسر جهان است، از نظر قابلیت ها و اطلاعات ارائه شده مشابه با سایر نمایه نامه های این پایگاه (SCIE (نمایه استنادی علوم گستردهSSCI (نمایه استنادی علوم اجتماعی) یا AHCI (نمایه استنادی هنر و علوم انسانی)) بوده و از جمله دلایل ایجاد آن فراهم کردن شرایطی به منظور بررسی بیشتر این مجلات جهت انتقال به یکی از سه نمایه نامه مذکور و همچنین ارتقاء جایگاه بین المللی مجلات به خصوص مجلات دارای موضوعات نوظهور با افزایش قابلیت جستجو، کشف و استناد به آنها می باشد. پس از ارزیابی دقیق تر و انتقال این مجلات به یکی از سه نمایه نامه، ضریب تأثیر (Impact Factor) برای آن ها محاسبه و ارائه می گردد.

این نمایه شامل مجلاتی است که:

۱- روند داوری آنها به صورت داوری همتایان (Peer- Review) است.

۲- از شیوه چاپ و نشر اخلاقی پیروی می کنند و دارای گواهی Ethics بین المللی هستند.

۳- از لحاظ مطالب و محتوای علمی برای جامعه علمی ارزشمند هستند.

۴- از لحاظ فنی، ملزم به رعایت اصول تامسون- رویترز هستند.

۵- مجلاتی که ارسال مقاله به آنها کاملاً الکترونیکی و آنلاین (Online submission) است، در این گزینش، ترجیح داده می شوند.

در حال حاضر ۳۰ عنوان از مجلات علوم پزشکی کشور در این نمایه نامه ایندکس شده اند که لیست انها در لینک ذیل قابل دسترسی می باشد.